Hastanemizde Koklear İmplat (Biyonik Kulak) Ameliyatı Yapıldı
02 Aralık 2022

Hastanemizde Biyonik Kulak uygulaması
Doç.Dr. Ferit Akıl tarafından yapılan, Başhekim Yardımcımız Öğr.Gör.Uz.Dr Serkan Dedeoğlu’nun da eşlik ettiği ameliyat başarılı bir şekilde tamamlandı. Biyonik Kulak( koklear implant ) ileri ve çok ileri düzeyde işitme kaybı olan ve işitme cihazlarından fayda görmeyen hastalara uygulanan iç kulağa elektriksel uyaran verilerek işitmenin yeniden sağlandığı bir ameliyat çeşididir.
Ameliyatın uygulanabilmesi için çocuk yaşta özellikle erken teşhis önem taşımaktadır. Özellikle doğuştan işitme kayıplarında ideal uygulama yaşı 1-2 yaş olup 4-6 yaşa kadar uygulanabilmektedir. Dil gelişimi oluşmuş sonradan gelişen işitme kayıplarında ise daha ileri yaşlarda da uygulanabilmektedir. Özellikle çocuk yaşta gelişen işitme kayıplarında uygulama zamanı önemli olup belli bir süreyi geçirenlerde faydası azalmaktadır. Bu nedenle erken uygulama işitme ve konuşmanın oluşması için en önemli basamaktır. Ailelerin bu konuda duyarlı olması çok önemlidir.

• IMG_7615.JPG
  • IMG_7627.JPG