Hastane Çalışanlarımız Çocuklar İçin Tiyatro Sergiledi

HZ8A0950.JPG
HZ8A0963.JPG
HZ8A0974.JPG

Diyarbakır  Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan  bir grup sağlık çalışanı çocuklar için Tom ve jerry adlı tiyatro oyununu sergiledi.  Diyarbakır  Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin konferans salonunda sergilenen oyuna çocuklardan ilgi yüksek oldu.

Çocukların kişisel gelişimine uygun bir şekilde revize edilen oyun; daha çok hastanede yatmakta olan çocukların moral motivasyonunu yüksek tutmak için düzenlendi.  Oyunda  rol alan aynı zamanda hastane müdür yardımcısı da olan Mehdin Çolak, oyunla ilgili olarak şunları söyledi. “Bizler başta hastanemizde yatmakta olan çocuklar olmak üzere, çalışanlarımızın ve hastalarımızın çocuklarını hedef alan bir tiyatro sahnelemek istedik. Biz şuna inanıyoruz; bir hastalığın en güzel ilacı tebessümdür. Hastalarımızın yüzünün gülmesi moral motivasyonlarının yüksek olmasıdır. Mutlu bir tebessümle iyileşme sürecine daha yakın olacağız. Bizler hastalarımızın, çalışanlarımızın ve de hasta yakınlarımızın yüzünde birer tebessüm olmak istedik.”

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Muhammet Asena ise; Göreve gediğimizden bu yana sosyal sorumluluk projelerine desteğimizi hiçbir zaman eksik etmedik. Özelikle çocuk hastalarımızın moral motivasyonu için sürekli projeler geliştiriyoruz. Bu gün burada sergilenen tiyatro,  sadece bunlardan bir tanesi. Daha önce çocuk kütüphanesinden tutunda, çocuk oyun parkına kadar çok sayıda yenilik ve ilke imza atmıştık. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığımızın bizden istediği, hizmet kalite standartlarında bir sağlık hizmeti sunmaktan  mutluyuz. Günden güne bu çıtamızı projelerle  süslemeye  devam edeceğiz. “