Fitoterapi ve Akapunktur Tedavisi Hizmete Girmiştir.

Gelişmekte olan Tıp Biliminin yanında geleneksel, alternatif ve tamamlayıcı tıp uygulamalarından olan Fitoterapi ve Akapunktur tedavi yöntemleri SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bünyesinde uzman doktor Özlem ABA ADIYAMAN tarafından Poliklinik hizmeti vermeye başlamıştır. Hastalarımızın poliklinikte muayane olmaları için hastanemiz bünyesinden polikliniğe başvuruda bulunabilirler.

Akupunktur nedir?

Akupunktur latince kökenli bir kelimedir ve iğne anlamına gelen “acus” ve batırmak anlamındaki “punctio” kelimelerinin bir araya getirilmesiyle oluşmuştur. Akupunktur, cilt üzerindeki belirli noktalara çok ince iğnelerin batırılması ve bu noktaların uyarılması prensibine dayanan bir uygulamadır. Akupunktur, çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde binlerce yıldır başarıyla kullanılmıştır. Geleneksel Çin tıbbının ayrılmaz bir parçası olan akupunktur, vücudun enerji akışını dengeleyerek organizmanın kendi kendini iyileştirme gücünü artırmasına yardım eder.

Fitoterapi Nedir?

Hastalar için yapılacak olan kontroller dahilinde özellikle belirlenecek olan rahatsızlıklara göre uygulama yapılabilir. Hastaların ihtiyaçlarına uygun şekilde belirlenecek olan bitkisel ilaçlar ile tedavi uygulanmaktadır. Reçete edilecek olan bitkisel ilaçların kullanımı doğrultusunda vücutta özellikle istenilen etkinin elde edilmesi sağlanabilir. Çay, otlar, kapsül, tentür, tablet ya da topikal kullanım için hazırlanmış olan losyon ya da kremler reçete ile hastalara sunulmaktadır.