HEMŞİRLER GÜNÜ PROGRAMIMIZA İLGİ YOĞUN OLDU

• VHEMŞİRLER GÜNÜ
  • HEMŞİRLER GÜNÜ

HEMŞİRLER GÜNÜ PROGRAMIMIZA İLGİ YOĞUN OLDU

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanemizin konferans salonunda Hemşireler günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer COŞKUN, Kayapınar Kaymakamı Arif KARAMAN ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Doç.Dr İhsan SOLMAZ, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü  tarafından düzenlenen Hemşirelik Haftası Kutlamasına katıldı.

Kutlamada hemşirelik tarihini anlatan bir defile yapıldı. Defilede Gevher Nesibe, Safiye Hüseyin Elbi başta olmak üzere hemşirelik tarihinde iz bırakan çok sayıda hemşire kıyafetleriyle ile canlandırıldı. Sağlıkçılar tarafında kurulan ve 2 aylık hazırlık süreciyle “Ütopya Hastanesi” oyunu sergilendi. Oyun seyirciyi kahkaha boğarken yine sağlık çalışanları tarafında kurulan müzik gurubu tarafından konser verildi.

Başhekimimiz Doç.Dr. İhsan SOLMAZ programda yaptığı konuşmada; “Yakın zamanda Pandemi süresince hemşireliğin ne kadar saygın ve önemli bir meslek grubu olduğunu bir kez daha somut olarak gördük. Pandemi süresince hemşirelerimiz sosyal, zihinsel, duygusal koşulları ne olursa olsun her daim görev bilinciyle hareket edip, 24 saat boyunca hizmet vererek adeta bir kahramanlık destanı yazdı. Bir kahramanlık destanını da yüzyılın felaketi olan ve 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depreminde yapılan kesintisiz ve özverili çalışma ile bizlere bir kez daha gösterdiler.”

Programda konuşan İl Sağlık Müdürümüz Dr.Mehmet Hakan Pamukçu ise; “Hemşirelik tarihimizde önemli yere sahip Safiye Hüseyin Elbi ve Gevher Nesibeyi anmadan geçemeyeceğim. Aslında bizim toplumda yapılan güzellikleri biraz daha görmemiz gerekiyor. Floransa Naytingel modern hemşireliğin kurucuların biri olsada,  bir selçuklu sultanın kızı olan Gevher Nesibe Hemşirelik anlamında ilk özdeşleşen kişidir. Safiye Hüseyin Elbi, Hilal-i Ahmer yani Modern kızılay teşkilatının kurulmasında öncü rol oynamış ilk hemşirelik kurslarının açılmasında büyük rol almıştır. Siz hemşirelerin, Çok zor şartlar altında çok iyi işler yaptığınızı biliyorum. Bundan sonrası içinde rahat koşullar altında çalışacağınızada bir garanti veremiyorum. Fakat toplumda edindiğim izlenim siz gerçekten çok teşekkür alıyorsunuz çok dua alıyorsunuz. Bu anlamda toplumun kalbinde taht kurmuşsunuz. Bu duaları ve teşekkürleri duydukça mutlu oluyoruz. Ben programı düzenleyen başhekimimiz ve sağlık bakım hizmetleri müdürümüz başta olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.