AMATEM & ÇEMATEM
07 Mayıs 2024

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI TEDAVİ MERKEZİ

&

ÇOCUK ERGEN MADDE BAĞIMLILIĞI TEDAVİ MERKEZİ

        (AMATEM & ÇEMATEM )

AMATEM

Diyarbakır'da 10 bin metrekare kapalı toplam 33 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) 2021 yılı Haziran ayında açılışı yapılıp hasta kabulüne başlamıştır.

Toplam yatak kapasitesi AMATEM’de 32 yatak ÇEMATEM de 18 yatak olup, 5’ü AMATEM 4’ü ÇEMATEM olmak üzere toplam 9 yoğun bakım yatağımız mevcuttur. Merkezlerimizde 7 Poliklinik, 16 özel görüşme odası ve resim, müzik, spor gibi 10 uğraş terapi odası da bulunmaktadır.

Merkezlerimizde 1 idari sorumlu, 3 uzman hekim, 3 pratisyen doktor, 13 hemşire ve sağlık memuru, 3 laboratuvar personeli, 4 psikolog, 6 sosyal çalışmacı, 1 sosyolog ve 1 ergoterapist, 5 memur ve hizmetli, 4 otomasyon, 4 teknik personel, 20 güvenlik personeli, 7 temizlik personeli olmak üzere 76 personele ek olarak; Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 resim ve el sanatları, 2 spor, 2 peyzaj, 1 müzik,1 folklor usta öğretici görev yapmaktadır.

Merkezlerimize başvuran hastalarımız ve ailelerine yönelik olarak tamamen kişiselleştirilmiş tedavi programı uygulanmakta, alanında uzman psikososyal ekibimiz ve psikiyatri hekimlerimiz tarafından tedavi süreci sürdürülmektedir.

 

Arındırma tedavisi kapsamına alınan hastalarımızın ortalama yatış süreci 21 gün olup bu süreçte medikal tedavinin yanı sıra psikososyal destek ekibimiz ve resim müzik beden eğitimi öğretmenlerimiz ile çeşitli rehabilitasyon faaliyetler sürdürülmektedir.
ÇEMATEM DOKTOR

Biz Kimiz?

Biz farmakolojik ve psikososyal tedavileri içeren, maddeden uzak kalmaya devam etmenin yanı sıra kişinin yaşamsal  işlevselliğini yeniden kazanmasını ve sosyal açıdan düzelmesini hedefleyen bir tedavi merkeziyiz.

HEDEFLERİMİZ?

Kişinin madde kullanmadan da yaşamını sürdürebileceğini, yaşamdan keyif alınabileceğini fark etmesini sağlamak.  Kişinin ruhsal ve fiziksel iyi olma haline kavuşmasını sağlamak. Kişinin yasadışı etkinliklerden uzak kalmasını sağlamak. Kişinin kendisine ya da başka birine zarar vermeden yaşamasını sağlamak.

NELER YAPIYORUZ?

AMATEM’e başvurduğunuz zaman tahlilleriniz yapılır ve psikososyal ekibimiz tarafından bağımlılığınızın hangi aşamada olduğu, sizin için neler yapabileceğimiz değerlendirilir. Psikososyal ekibimizle yaptığınız görüşmenin ardından alanında uzmanlaşmış hekimlerimiz tedavi sürecinizi oluşturur, değerlendirir, planlar, uygulamanız için size yardımcı olur. Yatarak ya da ayakta tedavi sürecine böylece başlamış olursunuz. Ayakta tedavi sürecinde düzenli kontrollere gelmeniz psikososyal ekibimiz ve hekimlerimizle düzenli görüşmeleriniz ve hekimlerimizin reçete ettiği ilaçları düzenli kullanmanız önemlidir. Yatarak tedavi sürecinde ise ilaçlarınızın ve günlük rutinlerinizin oluşturulması ve takibinin yanında müzik, resim, spor folklor,el sanatları,geri dönüşüm , aşçılık eğitimi ve berberlik eğitimi gibi faaliyetler ile rehabilitasyon süreciniz desteklenmektedir.