1439 Sağlık Profesyoneline Sertifika Verdik
29 Ağustos 2024

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Sertifikasyon Birimi, şimdiye kadar 10 Farklı Programla 1.439 Sağlık Profesyoneline Sertifika Verdi.

 

sertifikasyon

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Sertifikasyon Birimi, 2016 yılında başladığı faaliyetlerini her geçen yıl genişleterek sürdürüyor. İlk olarak yoğun bakım, ameliyathane ve acil bakım hemşireliği alanlarında üç sertifikalı eğitim programı ile hizmet vermeye başlayan birim, 2024 yılı itibarıyla bu sayıyı 10’a çıkardı.

 

2024 yılı sonunda yürütülen programlar arasında; Yoğun Bakım Hemşireliği, Ameliyathane Hemşireliği, Acil Hemşireliği, Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği, Palyatif Hemşireliği, Pediatri Yoğun Bakım Hemşireliği, Çocuk Acil Hemşireliği, Nütrisyon Hemşireliği, Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği ve Psikiyatri Birimlerinde Hemşirelik Hizmetleri yer alıyor.

 

Toplamda 10 farklı sertifikalı eğitim programı düzenleyen birim, bugüne kadar 80 eğitim gerçekleştirerek 1.439 sağlık profesyoneline sertifika verdi. Bu programlar, hemşirelerin mesleki gelişimlerini desteklemenin yanı sıra, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik önemli katkılar sunuyor.

 

Sertifikalı eğitim programları, sağlık profesyonellerinin bilgi ve becerilerini güncelleyerek belirli uzmanlık alanlarında derinleşmelerini hedefliyor. Bu sayede sağlık çalışanları, en güncel tedavi yöntemleri, teknolojik gelişmeler ve hasta bakım standartları hakkında bilgi sahibi oluyor. Ayrıca, bu eğitimler ulusal ve uluslararası standartlara uygun yetkinliklerin kazandırılmasına ve bu yetkinliklerin belgelendirilmesine de olanak tanıyor.

 

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sertifikasyon Birimi, sunduğu bu programlar ile sağlık çalışanlarının kariyer gelişimlerine destek olmanın yanı sıra, toplum sağlığının iyileştirilmesine de katkıda bulunuyor. Sağlık sektörünün değişen ihtiyaçlarına uyum sağlamayı kolaylaştıran bu eğitimler, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini artırarak, nitelikli iş gücünün oluşmasına önemli bir katkı sunuyor.