Güneydoğu'daki hastanelerin yöneticileri HIMSS (Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) ve EMRAM (Elektronik Medikal Sagˆlık Kaydı Adaptasyon Modeli) konusunda bilgilendirildi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bölgedeki 350 hastane yöneticisi ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Mahir Ülgü, teknoloji ve dijital uygulamaların hem sağlık hizmetin sunumu hem de insan hayatının korunmasında en önemli araç haline geldiğini söyledi.
Teknolojiyi kullanırken bazı kriterlere ihtiyaç olduğunu işaret eden Ülgü, şöyle konuştu:
"Bu sistemlerden bir tanesi HIMSS adını verdiğimiz standartlar silsilesi. Bunu uygun şekilde kullanalım diye bir çalışma başlattık. Bu çalışmaları 2017 yılından bu yana Medipol Üniversitesi ile birlikte yürütüyoruz. İyi bir noktadayız. Anlatılan bilgiler ve teknik detayların hepsi bizim için bir kılavuz niteliğinde. Hasta ve çalışan güvenliğini sağlamak bakımından da bu proje çok önemli. Bilişime yapılacak yatırımlar hastanelerimize sağlayacağı katma değer var. Hastanede işlemler hızlı olmaya başlıyor. Uzun vadede çok büyük kazanımları var. "
Türkiye'de uygulanan HIMSS ve EMRAM hakkında bilgi veren Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi ve HIMSS Türkiye Direktörü Dr. İlker Köse, uygulamanın faydalarını anlattı.
Dijital sağlıkta dönüşümün önemli olduğunu ve bunun iyi bir şekilde uygulanmasıyla hataların önüne geçileceğini belirten Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Barış Şahin de sistemin zaman kaybını ve insan hatasını önleyeceğini kaydetti.