Hastanemizde 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası Kapsamında Panel Yapıldı

• organ nakli 3.jpg
  • organ nakli 4.jpg
  • organ nakli 1.jpg

Ülkemizde ve ilimizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli  bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ancak organ bağış oranları düşük bir seviyede seyir etmekte ve buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedirler. Bu durum işgücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır bir yük oluşturabilmektedir.

Organ bağışı ve nakli kapsamında 06.11.2017 tarihi saat:10:00’da ilimiz S.B.Ü. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları ile Sevinç Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla panel gerçekleştirildi. Panelde beyin ölümü, organ nakli ve bağışının önemi hakkında SBÜ Gazi Yaşargil EAH doktorları tarafından bilgi verildi. Panel sonunda Kadın Doğum Hastalıkları Çocuk Yoğun bakımında beyin ölümü gerçekleşen 11 aylık bebeğin organlarını bağışlayan babaanneye İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sait AVAR tarafından plaket verildi. Söz konusu bebeğin organlarının bağışlanmasında katkıları bulunan yoğun bakım sorumlu doktoru Doç.Dr. Murat KANĞIN’a da Tıbbi Hizmetler Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yardımcısı Eşref ARAÇ tarafından plaket verildi.